Over het ontstaan van helikoptermug

Ik weet niet meer hoe oud ik was, maar ik begon net met praten en het ontdekken van de wereld. En op deze dag ontdekte ik weer wat nieuws. Ik wist niet wat het was, langwerpig, kleurrijk, het vloog en had ik weet niet hoeveel vleugels. Dit beestje verdiende een plekje in mijn wereld en dus een naam. Praktisch als ik was putte ik uit wat ik al kende. Zo was de helikoptermug geboren.

Althans, voor even. Kort daarna vertelde mijn moeder, met een vertederde lach, dat iemand me al voor was geweest. En in zijn of haar wereld was het geen helikoptermug, maar een libelle. Belachelijke naam. Wie vernoemt er nu een insect naar een tijdschrift? Zo eindigde de helipkoptermug en deed ik wat hoorde en noemde het beestje voortaan libelle. Maar altijd als ik er één zie denk ik met trots terug aan mijn helipkoptermug.

Waarom met trots? Omdat de helikoptermug symbool is komen te staan voor een speelse eigenwijsheid die iedereen moet hebben in zijn of haar leven. Soms is het belangrijk om te zeggen ‘dit is geen libelle maar een helikoptermug’. Het is een onderwerp waar ik veel over nadenk en steeds meer in de praktijk probeer te brengen. Niet libelles helikoptermug noemen, daar heb ik me bij neergelegd. Maar weten, en leren weten, wanneer je beslist eigenwijs te zijn. Wat zijn de dingen die ik belangrijk vind en waar wil ik de tijd die ik heb gekregen aan besteden?

Zoals ongeveer alles begint het met mijzelf, ik ben de belangrijkste persoon in mijn leven. Ik moet verantwoording afleggen aan mijzelf. Doe ik met mijn leven wat ik wil doen? Bereik ik wat ik wil bereiken en misschien wel belangrijker: volg ik de principes die voor mij belangrijk zijn?

Met deze blog  wil ik mijn ontwikkeling als man bij houden. Te vaak ben ik ambitieus begonnen en stilletjes gestopt. Door mijn uitdagingen hier te delen hoop ik een stok achter de deur te hebben, tips en inspiratie te vinden. En wie weet komt er een moment dat mijn ervaringen iemand anders helpen met zijn ontwikkeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *