Opa

Terug van weggeweest! Al ben ik niet bepaald weg geweest, maar op de één of andere manier toch een maand niks gepost! Druk, geen tijd, geen inspiratie, enzovoort. Vanwege de volgende quote van Jack London vandaag toch een blog en een paar mededelingen: You can’t wait for inspiration. You have to go after it with a club.

Ondanks venijnige geruchten die het tegendeel beweren heb ik een sociaal leven. Ik heb een vriendin, twee (!) vriendengroepen, sta erom bekend dat ik af en toe met collega’s praat en heb hier en daar wat losse mensen in mijn WhatsApp staan die zo nu en dan op komen dagen bij mijn voordeur. Dit gemêleerde gezelschap heeft, naast mij, 1 ding gemeen: ze noemen mij allemaal opa.

Ik ben geboren als een oude man. Niet zo zeer fysiek, alles werkt zoals het hoort, maar meer mentaal. Uitgaan is niet echt mijn ding, verjaardagen en praten met andere mensen is niks voor mij en buiten de deur eten vind ik teveel moeite. Ik kan wel enorm genieten van het gezelschap van 0 tot 1 persoon en met een sigaar klagen over de toestand van het land/de wereld/economie/ maatschappelijke moraal of elk ander willekeurig onderwerp.

De geuzennaam opa werd altijd gebracht als een soort belediging maar de laatste tijd ben ik er steeds blijer mee geworden. Ik word namelijk steeds ouder, ik ben nu al dertig! Ik heb verantwoordelijkheden en kan roepen ‘ik kan niet zomaar -willekeurig iets-  doen, ik heb een hypotheek te betalen!’ Heerlijk! Ook kan ik tegenwoordig een stropdas dragen zonder pretentieus te zijn. Ik kan bijna niet wachten tot ik vijftig ben en een hoed erbij kan aanschaffen.

Afgelopen week kocht ik bij een kringloop winkel 2 pijpen. Uitermate tevreden, want A. pijp roken is ultiem cool in mijn wereld en B. kringloop, dus hypotheek-technisch uitermate verantwoord, liep ik naar buiten en appte mijn beste vriend: het is fantastisch om   bejaard te zijn in een jong lichaam!

Ik realiseerde me dat ik me al jaren voorbereid op een leven wat steeds meer de realiteit wordt. Vandaag stelde een vriend voor om met z’n alle op 2e kerstdag te gaan ontbijten. Wat een verschil met 5 jaar geleden toen iedereen op kerstavond wilde gaan stappen.  Het is alsof ik al jaren in een te grote broek loop die nu eindelijk lekker gaat zitten.

Dan de aangekondigde mededelingen:

  • In eerdere blogs heb ik verteld dat ik een trainersfunctie op mijn werk ambieerde. Deze week heb ik te horen gekregen dat er voor volgend jaar iets wordt verzonnen om dat mogelijk te maken. Nog niks definitiefs maar toch een stap in de goede richting.
  • Zoals gezegd rook ik graag een sigaartje. De komende 2 weken ga ik ter plekke wat Cubaanse sigaren proeven. Een nieuwe blog komt dus pas na die tijd. Mocht je een reactie willen achter laten dan kan ik die ook pas bij terugkomst accorderen.

 

5 thoughts on “Opa

  1. Welkom terug in de blogwereld, ik begon je berichten al te missen. Ik kan me ook wel vinden in je kringloop-verhaal, zelf vind ik het ook een heerlijke plek om rond te struinen en het een en ander aan te schaffen wat niet helemaal bij mijn leeftijd hoort. Of juist wel.

  2. Af en toe verbaas ik me over het feit dat jij een relatie hebt met P. Jullie zijn zo ontzettend anders en daardoor totaal not-right voor elkaar lijkt het zo. Maar waarschijnlijk is het dus echt zo dat opposites attrackt.
    Have fun op Cuba!

    1. haha ja inderdaad, regelmatig komen die opposites met een flinke knal op elkaar . Uiteraard is dit met een knipoog geschreven maar er zit wel een (behoorlijke) kern van waarheid het in. Dank je wel, Cuba was top. Op alle herrie en mensen die met me wilde praten na dan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *