Update

Het viel me op dat mijn voorlaatste blog van maart 2016 was. Ik heb dus bijna een jaar niks geschreven. Het leek me daarom goed om eens te kijken naar het afgelopen jaar en de huidige stand van zaken. Waar hoopte ik op, wat heb ik gedaan, wat is er gebeurd en hoe hangt de vlag er nu bij?

Om te beginnen werk:

Ik werk al vijf jaar bij een groot bedrijf. Ik ben begonnen aan de telefoon van de klantenservice. Gedurende de jaren ben ik andere functies gaan vervullen, bijvoorbeeld coach. Het afgelopen jaar was ik verantwoordelijk voor het maken en geven van trainingen. Dit was een tijdelijke constructie. Ik had tot december om me te ontwikkelen. In december zou er gekeken worden of er een functie voor me zou zijn. Zo niet, dan zou ik op zoek kunnen naar een andere werkgever. In de zomer werd de tweede reorganisatie in drie jaar uitgevoerd. Groot nieuws voor mij, want mijn functie, Trainer A, werd definitief! Dit betekende wel dat ik moest solliciteren, en dat er concurrenten zouden zijn. Ik heb besloten om met gestrekt been de sollicitatie in te gaan. Ik heb aangegeven dat ik bij de directrice en recruiter een presentatie wilde geven.  Een zenuwachtige week later ging op het afgesproken tijdstip de telefoon: ”we hebben geen seconde getwijfeld, gefeliciteerd! Ik heb zelden zo’n goede sollicitatie meegemaakt”

Nu heeft ons bedrijf een afdeling die verantwoordelijk is voor alle opleidingen. Die waren niet gelukkig dat ik hun werk aan het doen was. Een hoop discussie die vooral over mijn functie ging en die ook vooral niet met mij gevoerd werd was het gevolg. Aan het eind van het verhaal is besloten dat mijn functie, die dus per 1 oktober definitief werd, over zou gaan naar de afdeling Opleidingen.  Sinds een paar maanden zit ik dus op een nieuwe afdeling, doe en leer nieuwe dingen. Het is behoorlijk buiten mijn comfortzone, maar het geeft me veel meer mogelijkheden om me te ontwikkelen.

Sport:

Sinds mijn 15e ben ik fanatiek bezig met sport. In het begin vooral in de sportschool om te proberen zware dingen op te tillen. Na een paar jaar verschoof mijn aandacht naar vechtsport. Iets waarvoor ik na mijn studie zelfs een paar maanden naar het buitenland ben geweest. Vanaf mijn 20e beoefen ik Krav Maga. Eerst in een sportschool en sinds een jaar met wat vrienden buiten in een park. De motivatie om te sporten was het afgelopen jaar wat minder. Wellicht niet in de laatste plaats omdat veel ervan buiten was en het in november een stuk minder aangenaam is dan in mei. In september liep mijn abonnement in mijn kleine gribus van een sportschool af en ben ik overgegaan naar een wat beter uitgeruste. Sindsdien ben ik weer minstens drie keer per week met gewichten in de weer. Krav Maga is wat minder vaak aan de orde. Maar één tot twee keer per week lukt in de meeste gevallen wel. Al met al zit er dus een stijgende lijn in.

Hobby:

Sinds ik een eigen huis heb zit ik te denken aan een aquarium, ik durfde alleen niet goed. Vroeger had ik namelijk ook een aquarium op mijn zolderkamertje. Toen had ik er twee. Toen drie. En daarna ook nog één in de garage. Ik was dus een beetje bang dat ik weer door zou slaan. Vorig jaar kon ik de verleiding toch niet weerstaan en heb via marktplaats een bak gekocht. Tot dusver is het nog steeds alleen die ene. Ik kan alleen wel zo drie plekken opnoemen waar in mijn appartementje er zo nog drie zouden kunnen staan. De verleiding is dus groot.

Vorig jaar ben ik naar Lesbos geweest om te helpen met bootvluchtelingen. Ik wil graag weer wat doen. Wat precies weet ik niet, ter voorbereiding ben ik een paar weken geleden begonnen met een cursus Arabisch. Inmiddels heb ik twee lessen gehad en ik denk momenteel dat ik liever een cursus Belgisch had gedaan. De aanhouder wint hou ik mezelf maar voor.

Ook ben ik nog steeds reservist en loop dus regelmatig in een groen pak ergens over een kazerne.

Toekomst:

Het komende jaar wordt uiteraard weer druk. De bezuinigingen bij de Natres lijken grotendeels voorbij dus ik verwacht meer oefeningen. Daarnaast vervul ik tegenwoordig een functie waar ik niet voor ben opgeleid. Ik ga er dus vanuit dat ik terug naar school ga. Hoe dit er precies uitziet weet ik nog niet. Ik heb wel het idee opgevat om, al dan niet tijdelijk, minder te gaan werken. Op die manier hoop ik alles behapbaar te houden.

Daarnaast krijgen mijn vriendin en haar man een tweede kindje en word ik dus weer ”oom”. Al met al staat er dus weer voldoende op de planning!

Ik ben wel benieuwd naar wat er van jullie plannen in 2016 terecht is gekomen en wat je voor 2017 van plan bent!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *