De blog-top-drie-tag

Godelieve van Liever Voordelig heeft mij gevraagd de Blog top-drie-tag in te vullen. In het kader van ”u vraagt wij draaien” bij deze mijn antwoorden. De tag is bedacht door Sylvia Kuijsten.

1 Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

1. Ikzelf ben een vrij essentieel onderdeel als ik zo brutaal mag zijn om dat zelf te zeggen
2. Ik merk dat muziek mij erg helpt. Ik zet meestal gewoon wat op variërend van klassiek tot hardrock. Net waar ik zin in heb.
3. Andere blogs. Tijdens het schrijven dwaal ik vaak even af over andere blogs om wat te lezen en doe dan zo weer nieuwe inspiratie op.

2 Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

1. Boeiende, originele artikelen.  Ik probeer zelf te schrijven zoals ik wil en geen rekening te houden met (eventuele) lezers. Toch streelt het mijn ego enorm als iemand een reactie achter laat.
2. Ik kijk vaak als eerste naar de About-pagina. Die geeft vaak een stukje achtergrond waardoor je de artikelen beter kunt plaatsen.
3. Wanneer je reacties krijgt is interactie ontzettend leuk.

3 Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

1. Mijn eigen leven. Ik blog vooral voor mezelf over de dingen waar ik tegen aanloop en hoe ik daar mee omga. Door het op te schrijven ontstaat een soort zelfreflectie die ik anders niet heb.
2. In de toekomst wil ook over algemene zaken voor mannen schrijven. Zoals natscheren, whisky, sigaren. Al zijn dat ook weer allemaal dingen die ikzelf interessant vind 😉
3. Let’s go with alles wat me niet bevalt. Drie verschillende vriendengroepen zijn mij, onafhankelijk van elkaar, opa gaan noemen omdat ik zo’n oude zeikerd kan zijn. Dus hoe ouder ik word hoe meer mijn gedrag bij mijn leeftijd past. .

4 Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

1. Ik ben een complete digibeet. Ik heb mijn blog alleen online gekregen met hulp van mijn vriendin en haar echtgenoot. Ik heb dus geen flauw idee hoe ik dat kan zien. Ik heb wel een vermoeden dat ‘mijn vriendin is al getrouwd‘ hoog scoort.
2. Afgaand op aantal reacties staat ‘to achieve the impossible dream, try going to sleep” op nummer 2
3. ” MMA”, ”een mannelijke verwendag” en  ”vroeger was alles beter” gedeeld op 3.

 5 Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

1. Een soort dagboek voor mezelf
2. In de (verre) toekomst een plek waar mannen inspiratie kunnen halen voor hun eigen ontwikkeling
3. Een middel om te reflecteren op mijzelf

6 Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Ík denk dat je onderschat hoe erg ik een digibeet ben. Het is een klein wonder dat ik de computer aan krijg…

7 Wat zijn de drie voor- of nadelen van bloggen?

1. Het kost tijd, die ik niet altijd heb of neem.
2. Het brengt mij vaak rust om iets op papier te relativeren.
3. Ik vind de interactie met mensen die een reactie achterlaten veel leuker dan ik dacht.

8 Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Dat zijn denk ik Annelies, Desi en Godelieve.  Ik kan de trouwe lezeressen van be ineffable niet onvernoemd laten, dus dat doe ik bij deze ook niet.

9 Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Ik vind dat Annelies erg leuk en toegankelijk schrijft over haar leven. Vorige week kwam ik Naise Schrijft tegen en heb diezelfde avond alles gelezen, wat een humor! Als derde is dat Godelieve die heel gevarieerd schrijft over haar leven, actualiteit en heel praktische zaken.

10 Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Heb niet echt drie onderwerpen. Ik lees graag iets over het leven van de schrijver, dan is het namelijk vaak uniek. Als dat met een beetje humor en zelfspot gaat kan ik het erg waarderen.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

1. Lekker schrijven, gewoon beginnen over iets dan komen de woorden vanzelf.
2. Veel lezen, dat helpt met punt 1
3. Niet onzeker zijn. Als je wel onzeker bent om feedback vragen, dan wordt je volgende blog nog beter

Nu ik mijn antwoorden teruglees hoor ik mijn vriendin bijna ‘wat zeg je weer weinig’.  Helaas, mijn antwoorden zijn wat kort maar dat leest lekker snel :). Rest mij alleen nog twaalf (!) nieuwe mensen te taggen. Het spijt me heel erg maar ik ken op dit moment nog geen twaalf anderen goed genoeg om al te taggen dus ik hou het bij drie.
Uiteraard als eerste de dames van be ineffable. Zij hebben samen al jaren ervaring en ben erg benieuwd naar hun tips. Als tweede Naise Schrijft omdat ik heel nieuwsgierig ben.  En als derde Desi. Ik heb daar al veel bruikbare tips gevonden (die ik nog niet altijd gebruik maar echt wel mijn best op doe).

6 thoughts on “De blog-top-drie-tag

  1. Wat zeg je weer weinig! 😉 Fijn dat je het bij de feiten houd en er niet hele verhalen omheen verzint. Leest lekker weg zo. Ik had al zo’n vermoedde dat ik één van de drie mensen ben die de meeste reacties achter laat. Ik vind je blog gewoon leuk om te volgen. Een keer een man die blogt. Dat is even wat anders dan al die dames die bloggen. Leuk dat je me in je favorieten noemt. Jij staat toevallig ook in mijn favorieten samen met The S Files en Ik Vrouw Van Jou.

  2. Aaaah, wat leuk! Ik ga de tag doen als ik terug ben van reizen. En zie je, leuk hè, als mensen reageren. Dat maakt het bloggen zo leuk. Maar je schrijft ook super leuk 😊.

  3. Kort maar krachtig Zef! Je zegt juist heel veel.
    Dat is een typisch mannending wat wij vrouwen maar moeilijk kunnen toepassen 😉
    Daar kunnen wij weer wat van leren.

    Leuk om te zien dat jij deze tag hebt overgenomen en ingevuld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *